Voltaj Dengeleyici Fiyatları – Elsan Regülatör

Voltaj Dengeleyici Fiyatları

SVR100-Monofaze-Servo-Otomatik-Voltaj-Regülatörleri

Voltaj dengeleyici ya da regülatör, şebekeden gelen elektrik akımının düzensiz olduğu durumunda düzenleyici işlevi görmektedir. Bu sayede düzensiz elektrik akımına bağlı olarak elektronik cihazlarda meydana gelmesi muhtemel yanma ve arızalanmalar önlenmektedir. Trafolara çok yakın ve çok uzak olan yerlerde bu durumlar daha fazla görülmektedir. Voltaj dengeleyicilerin fiyatlarına dair net bir rakamdan söz etmek mümkün değildir. Zira bu ürünlerin fiyatları üzerinde belirleyici olan pek çok etken bulunmaktadır. Voltaj dengeleyicilere olan talebin artması, bu konuda üretim yapan firmaların sayısında ve ürün çeşitliliğinde de artışa neden olmaktadır. Bu artış da fiyat huşunda çeşitlenmeye yol açmaktadır. Bununla birlikte döviz kuru ve iç piyasa dinamikleri de regülatör fiyatlarında farklılığın temel etkenlerindendir. Marka da voltaj dengeleyicilerin fiyatlarının belirlenmesinde rol oynayan önemli etkenlerden biridir. Bilinirliği yüksek markaların imal ettikleri regülatör cihazları, piyasada daha yüksek fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Ancak bu firmaların imal ettikleri regülatörlerin kaliteli olduğunun da bilinmesi gerekmektedir.

Regülatör alırken uygun fiyatlı bir ürün bulabilmek herkesin isteğidir. Ancak fiyat ve kalite dengesinin korunmasına da özen gösterilmelidir. Yalnızca fiyatı uygun olduğu için alınan ürünlerin, kalite bakımından bazı sorunlar yaratmaları kaçınılmazdır. Bu yüzden de alınacak ürünün ilk olarak kalitesine, daha sonra fiyatına odaklanılmalıdır. Günümüzde internet ve online alışverişin sağlamış olduğu kolaylıklardan yararlanarak tek bir noktadan pek çok regülatör üreticisi ile irtibata geçmek ve ürün fiyatları hakkında bilgi alabilmek mümkündür. Bu sayede daha uygun fiyata, daha kaliteli voltaj dengeleyici bulabilmek mümkün hale gelmektedir.

Voltaj Dengeleyici Kullanım Alanları

STRWP-Harici-Tip-Statik-Elektronik-Voltaj-Regulatorleri

Voltaj dengeleyici cihazların sağlamış olduğu avantajlar, onların her geçen gün daha fazla alanda kullanılmasına neden olmaktadır. Günümüzde endüstrinin hemen her alanında dengeleyicilerin kullanıldığına şahit olabilmek mümkündür. Özellikle hassas elektronik cihazların yer aldığı alanlar için regülatör kullanımı kaçınılmazdır. Zira bu tür makinelerde en küçük bir voltaj dalgalanması bile cihazın zarar görmesine neden olabilmektedir. Hastane servisleri ile yoğun bakım üniteleri gibi insan hayatının söz konusu olduğu yerlerde, regülatörler yalnızca cihaz sağlığını korumak için değil; insan sağlığını korumak için de büyük önem taşımaktadır. Zira bu alanlarda cihazın ani zarar görmesi, cihaza bağlı olan kişinin de sağlık sorunları yaşamasına ya da hayatını kaybetmesine neden olabilmektedir. Bununla birlikte CNC tezgahlarında, telefon ve uydu sistemlerinde, askeri savunma sistemlerinde, iletişim santrallerinde, televizyon ve radyo istasyonlarında, otomasyon sistemlerinde ve yangın alarmı gibi güvenlik sistemlerinde voltaj dengeleyici kullanıldığını söylemek mümkündür. Elbette voltaj dengeleyicilerin kullanım alanları bunlarla sınırlı değildir. Endüstriyel alanlar kadar yaygın olmasa da evlerde de regülatör kullanıldığına rastlamak mümkündür. Evlerde kullanılan regülatörler ile endüstriyel alanlarda kullanılan regülatörler arasında bazı farklılıklar söz konusudur.

Votlaj Dengeleyici Tavsiyesi

Voltaj düzensizlikleri ile mücadele etmek adına regülatör almak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Voltaj dengeleyici cihaza bağlanacak olan elektrikli aletlerin toplam güçlerinin iyi belirlenmesi ve bu gücü kaldırabilecek bir regülatör seçilmesi gereklidir. Motorlu cihazlar gibi başlangıç gücü yüksek olan cihazlar da göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Alınacak regülatörün giriş güç aralığının geniş olmasına da özen gösterilmelidir. 160 V – 250 V aralığındaki cihazlar bu konuda daha başarılıdır.
  • Regülatörün gerilim düzeltme hızının minimum 50 V/saniye olmadı gereklidir. Daha düşük hızdaki voltaj dengeleyiciler, elektrikli cihazların zarar görmesine neden olabilmektedir.
  • Regülatör çıkış geriliminin belirli bir düzeyi geçmesinden sonra, regülatörün kontaktör tarafından kesilmesi önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HIZLI TEKLİF AL!

E-mail adresini bırak, ilgilendiğin ürünü belirt, teklifin sana gelsin!
TEKLİF AL
close-link